woensdag 25 juli 2007

Sheikh Hammaad bin Mohammed al-Ansaarie over Sayyid Qoetb

De Shaych (rahiemehoellaah) werd gevraagd over een uitspraak van Sayyid Qoetb:
(Sayyid Qoetb heeft gezegd:) “En het is noodzakelijk dat de Islaam oordeelt, omdat het een unieke, constructieve en positivistische ‘aqiedah is, hetgeen is gekneed en gevormd van het Christendom en het Communisme samen, in de meest perfecte manier en hetgeen al hun (bedoelende het Christendom en het Communisme) doelen omvat en voegt daarbij harmonie, balans, en rechtvaardigheid toe.” (Ma’rakat ar-Ra’samaaliyyah wal-Islaam )


De Shaych antwoordde:

“Als degene die deze woorden heeft gezegd nog in leven was, dan behoort hij om berouw verzocht te worden, en wanneer hij berouw toont (dan is dat zo) maar anders moet hij worden geëxecuteerd als een Afvallige. En als hij is gestorven dan is het verplicht om uit te leggen dat deze woorden valsheid zijn. Desondanks maken wij geen takfier over hem sinds wij geen bewijs tegen hem hebben vastgesteld.”

Bron: ‘al-Awaasim Mimmaa Fie Koetoeb Sayyid Qoetb Minal-Qawaasim’ (p. 24), van Shaych Rabie’, degene die het heeft voorgelezen voor Shaych Hammaad zelf op de avond van 3-1-1415 om het te bevestigen.